GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES, FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES,
FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES

A zene és a babák

Ma már köztudott, hogy a babák az anyukájuk pocakjában úgy kb a 22. héttől kezdve - tehát viszonylag hamar - remekül hallják azt, ami odakint zajlik.


Következő bejegyzés >>

Amikor a harmadik gyermekem még a pocakomban volt és este meséltem a nagyoknak, Ő is mindig velünk tartott. Odabent hallgatta a meséket és erőteljesen jelezte a jelenlétét azzal, hogy végig rúgkapált, dobolt nekünk.

Amit még nagyon szeretnek a magzatok, az a zene. És ez teljesen érthető. A zene az a nyelv, amivel bármit elmondhatunk nekik, anélkül hogy értenék a szavak jelentését. A babák tökéletesen érzik, hogy éppen milyen hangulatban van az anyukájuk, de ha az éppen nem annyira fényes, akkor egy kis zenével saját magunkat és őt is jobb kedvre deríthetjük.

Ha azt szeretnénk, hogy gyermekünk megszületése után vissza tudjuk idézni számára az anyaméhben töltött idő szépségeit, kipróbálhatjuk azt, hogy terhesen újra-meg újra meghallgatunk egy zenét, amit majd születése után is lejátszunk neki egy-egy nyűgösebb napon. Szerintem olyan zenét érdemes választani, amit mi is szívesen hallgatunk, amitől megnyugszunk, esetleg olyat, amit mi is együtt tudunk énekelni az előadóval. Az sem baj, ha szörnyen hamisan énekelünk, ez maximum a szomszédot fogja zavarni, a babánkat biztosan nem. 

Ez a megnyugtató zene lehet, hogy valakinek a kemény techno vagy zúzós rock, de én inkább valami nyugodtabb, “pihisebb” zenét ajánlanék erre a célra.

Harmadik gyermekemmel Palya Bea: Altatok című albumát ismertük meg.  Tudatosan kerestem valami újat, ami vele lesz a mi közös zenénk. Már csak azért is, mert a többi altatódalt, amit ismertem, addigra unalomig énekeltem a nővéreinek. 

Szerencsére nekem is nagyon tetszik ez az album és remekül lehet énekelni.

Nekünk ez nagyon bevált. Ha nem tudott elaludni, vagy nyűgös napja volt, mindig ez az album volt a Jolly Joker. Ha ezt elkezdtük hallgatni, a második szám környékén tuti mély álomba zuhant. Ajánlom mindenkinek szeretettel. :)

 


Szerző: mummer.hu - 2017.06.06
Címkék
Szerzők
mummer.hu
KaticaNagyi
Dr. Gayerhosz Katalin infektológus
simply sleepy - Szakács Mariann
Ajibola Rita Wanda
Kovács Edina
Dr. Gayerhosz Katalin
Sangita
Császárvonal
Kategóriák
Híreink
KaticaNagyi
Termék információk
Partnerek
Események
Archívum
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.