GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES, FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES,
FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES

Más állapot a másállapot?

Amikor először terhes voltam, egy alkalommal néhány barátommal szálltam fel egy autóbuszra. A pocakom már elég szépen domborodott. Nem volt nagyon zsúfolt a busz, szépen megkapaszkodtam egy állóhelyen a többiekkel együtt. Az egyik férfi barátom azt mondta: Katica, te ülj le! Ugyan minek, mondtam én. „Neked vigyáznod kell a babára!” – válaszolta.


Következő bejegyzés >>

Ezt a megjegyzést soha nem felejtem el. Mert teljesen igaza volt: egy kismama viselkedését nem csak a saját érzései határozzák meg, hanem az állapota is.

Sokan gondolják úgy, hogy kismamaként folytatják úgy életüket, ahogyan addig tették. A terhesség nem betegség, mindazt meg lehet csinálni így is, amit eddig tettünk. Csakhogy ilyenkor vannak olyan helyzetek, amelyekben picit változtatni kell a szokásainkon. Ha az autóbusz hirtelen lefékez, nem csak a saját bokánkat üthetjük meg. A pocakodra vigyázni kell! Nem tudom, hogy manapság az utasok mennyire figyelmesek. (Én azt tapasztalom, hogy egyre kevésbé, mert mindenki a telefonját böngészi.) Szerintem egy kismama kötelessége, hogy helyet kérjen, ha szükségesnek érzi.

Ismerek olyan leendő anyukákat, akik a másik végletbe esnek: Annyira kímélik magukat és a magzatot, hogy minden fizikai erőfeszítéstől tartózkodnak. Ettől aztán a környezet is ingerült lesz és a kilók is gyorsabban növekednek.

Nehéz megtalálni az arany középutat. Úgy kell vigyázni magunkra, hogy közben éljük a megszokott életünket. Nem iszunk ugyan alkoholt, de azért elmegyünk a barátainkkal szórakozni. A költözésnél ne a kismama cipelje a könyvekkel megrakott dobozokat, de egy-egy könnyebb zsákot ő is megfoghat. Nem szabad lemondani a megszokott testmozgásról sem. Ahogyan azt korábban olvashattátok, a terhesség nem akadálya a sportolásnak. A házimunka többsége ebben az állapotban is elvégezhető. A leendő apukákat ne a terhességre hivatkozva szoktassuk rá az otthoni teendőkben való részvételre!  A munkahelyünkön ne hivatkozzunk túl gyakran az állapotunkra, amikor egy feladatot el kell végezni. Ezzel az együttérzés helyett könnyen kiválthatunk ellenszenvet. 

Mindenki érzi, mennyit bír. Annál azért egy kicsit kevesebbel terheljük magunkat

Kedves kismamák! Az önbecsülést, önérzetet meg kell tartani. Ne a terhességre hivatkozva akarjunk több figyelmet és kényeztetést kiprovokálni, mert ezt később megbánhatjuk.

Összegezve: a másállapot más állapot, de nem ad okot a teljes életmódváltásra. Hogyan fogjátok akkor majd bírni a szülés utáni hónapokat?

KaticaNagyi

 

Kép forrása: http://cragmama.com/2013/12/rock-climbing-and-pregnancy-what-changes-to-expect/


Szerző: KaticaNagyi - 2017.08.31
Címkék
Szerzők
mummer.hu
KaticaNagyi
Dr. Gayerhosz Katalin infektológus
simply sleepy - Szakács Mariann
Ajibola Rita Wanda
Kovács Edina
Dr. Gayerhosz Katalin
Sangita
Császárvonal
Kategóriák
Híreink
KaticaNagyi
Termék információk
Partnerek
Események
Archívum
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.