DPD házhozszállítás: 1390 Ft, DPD csomagpont: 890 Ft, Foxpost automata: 699 Ft. Ingyenes szállítás 14.000 Ft felett! DPD házhozszállítás: 1390 Ft, DPD csomagpont: 890 Ft,
Foxpost automata: 699 Ft. Ingyenes szállítás 14.000 Ft felett!

Az emberek jók, avagy babakocsival a városban

Sokszor hallani, hogy idős emberek, kismamák panaszkodnak arra, hogy mennyire nem figyelnek az emberek egymásra.


Sok kismama ismerősöm van a koromból adódóan. Tagja vagyok egy jópár kismamás csoportnak a facebookon a munkámból adódóan. Gyakran olvasom, hogy kismamák felháborodottan hergelik egymást. Mert nem adják át nekik a helyet. Nem segítik le a babakocsit a lépcsőn. Nem engedik áthaladni őket a buszon. És még sorolhatnám a végtelenségig. És biztos van is benne igazság. Biztosan vannak rossz tapasztalatok, vannak kevésbé figyelmes emberek körülöttünk. De.

Amióta gyermekeim vannak, Budaörsön lakom, ezért ritkán tömegközlekedem a városban. Itt helyben biciklivel, rollerrel, gyalog vagy autóval közlekedünk.

Most decemberben viszont nap mint nap jártam be Budapestre a pop-up üzletbe. Gyakran a legkisebb, egyéves gyermekem is velem tartott. Ilyenkor nem bicikliztem, hanem busszal vagy metróval jöttünk. 

Szeretném elmondani Nektek, hogy nagyon jó tapasztalataim vannak. Az emberek baromi figyelmesek és kedvesek. Ebben a három hétben gyakorlatilag nem volt olyan, hogy ne pattantak volna a buszon, hogy odaengedjenek a babakocsiknak kialakított helyre. Amikor az aluljáróba kommandóztam le a lépcsőn a babakocsival, akkor is mindig legalább egy, de gyakran két-három ember odajött hozzám és felajánlotta a segítségét. Nagon jól esett! 

Egyik alkalommal, amikor szálltam le a buszról, elég sportosra vettem a figurát - "lebuccantottam" a babkocsit a földre. Nem emeltem meg, amikor leszálltam, hanem csak letoltam a járdára. Szerencsétlenségemre, valahogy úgy izgett-mozgott a hátsó kereke a kocsinak, hogy beszorult a busz és a járdaszegély közé. Én még szinte nem is fogtam fel, hogy mi történt, máris két aggódó arcú fiú pattant oda hozzám, hogy segítsenek kikanalazni a kereket. Valószínűleg a járdáról nézve sokkal ijesztőbb volt a szituáció, mint a buszon állva. Egyébként nem vagyok túl parás alkat. Tudtam, hogy a busz addig nem fog elindulni, amíg ki nem kászálódunk róla/alóla.

Egyszóval van remény, az emberek figyelmesek, segítőkészek.

Köszönet mindenkinek, aki segít! Segíts Te is azoknak, akiknek szüksége van rá! Legyen az akár ismerős, akár idegen. Még ha nem is fogadja el, biztosan jólesik neki.

Bodlog Karácsonyt Mindenkinek!


Szerző: mummer.hu - 2017.12.20
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.