GLS házhozszállítás: 1790 Ft vagy 25.000 Ft fölött INGYENES, GLS csomagpont: 990 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES, FOXPOST automata: 1290 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES GLS házhozszállítás: 1790 Ft vagy 25.000 Ft fölött INGYENES
GLS csomagpont: 990 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES
FOXPOST automata: 1290 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES
Végkiárusítás - a webshop megszűnik.

Az emberek jók, avagy babakocsival a városban

Sokszor hallani, hogy idős emberek, kismamák panaszkodnak arra, hogy mennyire nem figyelnek az emberek egymásra.


Sok kismama ismerősöm van a koromból adódóan. Tagja vagyok egy jópár kismamás csoportnak a facebookon a munkámból adódóan. Gyakran olvasom, hogy kismamák felháborodottan hergelik egymást. Mert nem adják át nekik a helyet. Nem segítik le a babakocsit a lépcsőn. Nem engedik áthaladni őket a buszon. És még sorolhatnám a végtelenségig. És biztos van is benne igazság. Biztosan vannak rossz tapasztalatok, vannak kevésbé figyelmes emberek körülöttünk. De.

Amióta gyermekeim vannak, Budaörsön lakom, ezért ritkán tömegközlekedem a városban. Itt helyben biciklivel, rollerrel, gyalog vagy autóval közlekedünk.

Most decemberben viszont nap mint nap jártam be Budapestre a pop-up üzletbe. Gyakran a legkisebb, egyéves gyermekem is velem tartott. Ilyenkor nem bicikliztem, hanem busszal vagy metróval jöttünk. 

Szeretném elmondani Nektek, hogy nagyon jó tapasztalataim vannak. Az emberek baromi figyelmesek és kedvesek. Ebben a három hétben gyakorlatilag nem volt olyan, hogy ne pattantak volna a buszon, hogy odaengedjenek a babakocsiknak kialakított helyre. Amikor az aluljáróba kommandóztam le a lépcsőn a babakocsival, akkor is mindig legalább egy, de gyakran két-három ember odajött hozzám és felajánlotta a segítségét. Nagon jól esett! 

Egyik alkalommal, amikor szálltam le a buszról, elég sportosra vettem a figurát - "lebuccantottam" a babkocsit a földre. Nem emeltem meg, amikor leszálltam, hanem csak letoltam a járdára. Szerencsétlenségemre, valahogy úgy izgett-mozgott a hátsó kereke a kocsinak, hogy beszorult a busz és a járdaszegély közé. Én még szinte nem is fogtam fel, hogy mi történt, máris két aggódó arcú fiú pattant oda hozzám, hogy segítsenek kikanalazni a kereket. Valószínűleg a járdáról nézve sokkal ijesztőbb volt a szituáció, mint a buszon állva. Egyébként nem vagyok túl parás alkat. Tudtam, hogy a busz addig nem fog elindulni, amíg ki nem kászálódunk róla/alóla.

Egyszóval van remény, az emberek figyelmesek, segítőkészek.

Köszönet mindenkinek, aki segít! Segíts Te is azoknak, akiknek szüksége van rá! Legyen az akár ismerős, akár idegen. Még ha nem is fogadja el, biztosan jólesik neki.

Bodlog Karácsonyt Mindenkinek!


Szerző: mummer.hu - 2017.12.20
Címkék
Szerzők
mummer.hu
KaticaNagyi
Dr. Gayerhosz Katalin infektológus
simply sleepy - Szakács Mariann
Ajibola Rita Wanda
Kovács Edina
Dr. Gayerhosz Katalin
Sangita
Császárvonal
Kategóriák
Események
Híreink
KaticaNagyi
Termék információk
Partnerek
Archívum
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.