GLS házhozszállítás: 1790 Ft vagy 25.000 Ft fölött INGYENES, GLS csomagpont: 990 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES, FOXPOST automata: 1290 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES GLS házhozszállítás: 1790 Ft vagy 25.000 Ft fölött INGYENES
GLS csomagpont: 990 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES
FOXPOST automata: 1290 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES

A tökéletes babaszoba - az alvásszakértő szemével

Amikor először várandós lettél, mennyi időbe telt, hogy elképzeld: milyen lesz a kisbabád szobája? Nyugodtan bevallhatod, nem fogok ítélkezni, mivel számomra körülbelül másfél óra volt.


Következő bejegyzés >>

Először állatosat szerettem volna. Belegondoltam, hogy mennyire szerettem a Micimackót vagy a Kockásfülű nyulat és mennyire aranyosan nézne ki egy Micimackó témájú babaszobaszoba. Később meggondoltam magam, és úgy döntöttem, hogy egy elegánsabb, letisztultabb megoldást kell választanom.

Ha akkor tudtam volna, amit most tudok, akkor egy szép, semleges föld-tónusú színre festem a babaszobát és az időmet inkább kiságyak és matracok keresésére fordítottam volna.

Amikor a babaszobákról van szó, négy javaslatom van számodra: legyen sötét, hűvös, kényelmes és unalmas.

Tudom, hogy csábító ötlet lehet a baba alvósarkát telerakni aranyos figurákkal, inspiráló képekkel és plüssjátékokkal. Hiszen miért ne szeretné egy baba, hogy tengernyi cukisággal legyen elárasztva mielőtt elaludna?

Pedig igazából nem szeretné.

Mármint elméletileg tetszhet nekik, de nem segíti őket a jó alvásban, pontosan ugyanazért, amiért nem kéne a tabletedet, okostelefonodat az ágyba vinni vagy tévét nézni elalvás előtt. Stimuláló hatású, és a stimulációt meg az alvást jobb távoltartani egymástól.

Tehát hogyan is néz ki a tökéletes gyerekszoba?

  1. Sötét

Teljesen sötétről beszélek. Néhány sötétítőfüggöny vagy redőny jobb befektetés, mint egy színes falfestmény. Nagy híve vagyok annak, hogy a baba mindig ugyanazon a helyen aludjon, ezért ugyanott kéne nappal is szundiznia, mint ahol alszik esténként. A szundizás sokkal kevesebb problémával fog járni, ha nem szűrődik be fény a szobába.

  1. Hűvös

Nyersnek hangozhat, de kutatások alapján a babák 18-21 fokos hőmérsékletű szobában alszanak a legjobban. Nyilván elsősorban a baba reakcióját kell figyelembe venni, de egy meleg, kényelmes alvózsák vagy egyberuha egy hideg szobában jobb alvást eredményez, mintha takaró nélkül aludna egy meleg szobában.  

  1. Kényelmes

A babák átalusszák majdnem a nap felét, így egy jó matrac kiváló befektetés. Megéri alaposan utánanézni a kínálatnak, és a pénzt egy olyanra költeni, amelyet a baba sokáig tud majd használni. Ezzel el is érkeztünk a legfőbb pontomhoz...

  1. Unalmas

Úgy tűnhet, hogy a zene, a fények, a mesefigurák, kavargó színek és egy plüss zsiráf nyugtató hatással van a babára, de ennek épp ellenkezője igaz. E szokásos gyermekszoba-kellékek mindegyike zavaró és stimuláló lehet. Az üres falak és a könnyen megközelíthető pelenkázó-felület a két legjobb dekorációs ötlet, amikor a baba hálószobájáról van szó.

Érthető, hogy új szülőként alig várjuk, hogy összeállíthassunk egy paradicsomi állapotú babaszobát a picurkának. Viszont tartsátok fejben, hogy ez a szoba fontos szerepet játszik a baba mindennapi életében, és fontos a csendes, nyugalmas környezet, hogy annyit tudjanak aludni, amennyit a növekvő szervezetük igényel.

Úgyis lesz alkalmunk kidekorálni a szobájukat sok színnel és játékkal, amikor óvodások, iskolások lesznek.

Szakács Marianna

Ha kérdésed lenne vagy ismersz valakit, akinek szüksége van arra, hogy segítsen 10 év alatti gyermekének jól aludni, hívj nyugodtan a 0036/70-941-1349-es számon vagy írj e-mailt a mariann@simplysleepy.com címre

A szerző bemutatkozása:

"Okleveles Sleep Sense altatási tanácsadó vagyok, babákkal és kisgyermekekkel foglalkozom újszülött kortól 10 éves korig. Személyes tanácsadás keretében olyan eszközöket adok a szülők kezébe, amelyekkel rövid idő alatt meg tudják tanítani gyermekeiket az önálló elalvásra, baba - és gyermekbarát módon. Itthon és külföldön is tartok tanácsadást angol és magyar nyelven. Oxfordban végeztem egyetemi tanulmányaimat pszichológia és marketing szakterületeken. Két kislány édesanyja vagyok, családommal Budaörsön élek."

 

 


Szerző: simply sleepy - Szakács Mariann - 2018.10.10
Címkék
Szerzők
mummer.hu
KaticaNagyi
Dr. Gayerhosz Katalin infektológus
simply sleepy - Szakács Mariann
Ajibola Rita Wanda
Kovács Edina
Dr. Gayerhosz Katalin
Sangita
Császárvonal
Kategóriák
Híreink
KaticaNagyi
Termék információk
Partnerek
Események
Archívum
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.