GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES, FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES GLS házhozszállítás: 1390 Ft vagy 19.000 Ft fölött INGYENES,
FOXPOST automata: 699 Ft vagy 15.000 Ft fölött INGYENES

Kismamák és a mindennapok kérdései

Amikor kisbabát tervezünk, akkor elindul a fantáziánk a boldog, kiegyensúlyozott életünkről, a leendő, gyönyörű gyerekeinkről.


Mosolyogva, boldogan tervezzük, hogy hány gyermeket szeretnénk majd, hiszen jó,  ha ketten vannak, esetleg hááárman, vagy  legyenek inkább négyen? Ábrándozunk, a gyerekszoba berendezéséről, a szuper kütyükről……….a csodás életükről !

Tervezéskor, álmainkban nincsenek kérdések, nincsenek nehézségek! Optimisták vagyunk, érezzük a boldogságot a lelkünkben, testünkben, szárnyalunk.

Aztán megjelennek az első kérdőjelek:

  • ehetem én ezt?
  • ihatok bármit?
  • tornázhatok?
  • milyen gyakorlatokat végezhetek?
  • mit tegyek, hogy szép maradjon a bőröm?
  • elhízok majd én is?
  • mindent jól csinálok?

 A babavárás időszakában elsősorban önmagunkra kell gondolni és a magzatunkra, aki teljes kiszolgáltatottságban van szívünk alatt. Olyan érzelmeken megy keresztül, amin mi! Testünknek, lelkünknek egyben kell lennie. Ha tudatosan, rendszerben éljük életünket, nyugodt, kiegyensúlyozottan fejlődik kisbabánk is.

A fejlődéséhez szükséges tápanyagot megkapja tőlünk, ne izguljunk! Viszont azt nekünk folyamatosan pótolni kell! Tudnunk kell, mit ehetünk, mit ihatunk, melyek azok a kerülendő, esetleg tiltott ételek, italok, ami ilyenkor káros lehet, melyek azok amik megviselnek mindkettőnket.

Az étkezéseinkben sokkal több odafigyelésre lesz szükségünk, mint eddig. Nemcsak a vitaminok nyomelemek miatt szükséges a több figyelem, hanem a rostok miatt is. Ezek szerepe fontos,  segítenek megelőzni az úgynevezett „kismama székrekedést”.  De a  rostok mellett segít a megelőzésben a  rendszeres mozgás is. Nem mindegy milyen mozgást végzünk és az sem, hogy mennyit!

A friss levegő manapság nem azt jelenti, amit régen! Főleg a nagyvárosokban nem. Tehát a friss levegőn való sétáláskor gondoljunk arra, hogy HOL! sétálunk. Az autók kipufogógázzal teli utcákat, főutcákat kerüljük.  Ha nincs módunk erre, mert se égen se földön nincs „tiszta levegő” a környéken, akkor azt a napszakot válasszuk, amikor nincs csúcsforgalom. Nem nagyon kellenek a nehézfémek ( ilyenkor pláne nem) a szervezetünknek.

Nem mindegy a bevitt folyadék mennyisége és főleg minősége. Igyunk vizet és kerüljük azt a sok adalékanyaggal telített, cukros, szénsavas valamiket.

Babaváráskor lehet, hogy többször van „újratervezés”, lehet, hogy egy-két rossz szokásunkról is le kell mondanunk és „egészségesebb szokásaink” lesznek . Más az állapotunk, másként kell élnünk! De ez a más, ez sokkal egészségesebb, sokkal fittebb, sokkal jobban értünk van, lesz, mint a megszokott! Lehet, hogy érdemes ezt az életmódot folytatnunk is? IGEN!

Van egy probléma, ami miatt szintén érdemes az egészséges életmódot követnünk. Ez a nőiességünkhöz tartozik. Nők vagyunk, leszünk mindörökre, fontos, hogy testünk megőrizze rugalmasságát, bőrünk simaságát, női szépségét.  Ne engedjük, hogy kialakulhassanak az ún. striák, a terhességi csíkok. A kialakulásukat könnyebb megelőzni, mint később azt eltüntetni. Folyadék, mozgás, zöldség, gyümölcs, egészséges életmód… és persze a masszírozás. Ez utóbbi, akkor lesz nagyon aktuális, ha megszületik a kisbabád!!  Babamasszázst nemcsak imádni fogja, de sok-sok egyebet is nyújt majd ez neki, nektek! J Itt megtalálhatod a részleteket!

Ha magunkra és magzatunkra tudunk figyelni, életünk legcsodásabb időszakában, tudatosan, felelősséggel, most még nem is sejtjük mi mindent nyerünk vele!

Mindent összegyűjtöttünk Neked ezzel kapcsolatban, részletesen:

Ha pedig az összes, vagy még több témakörről olvasnál, akkor  kattints ide!

Kellemes, boldog babavárást kívánok nektek!

 

 

 

 


Szerző: Sangita - 2019.01.28
Címkék
Szerzők
mummer.hu
KaticaNagyi
Dr. Gayerhosz Katalin infektológus
simply sleepy - Szakács Mariann
Ajibola Rita Wanda
Kovács Edina
Dr. Gayerhosz Katalin
Sangita
Császárvonal
Kategóriák
Híreink
KaticaNagyi
Termék információk
Partnerek
Események
Archívum
Oldalainkon http-sütiket használunk a jobb működésért.